PRAKTIJK

Mijn modevakschool is een opleidingsinstituut in het modevak en heeft  cursisten, die opgeleid willen worden tot costumière, coupeuse of lerares in het modevak.

Tijdens de beginnerscursus leert u eenvoudige kleding maken m.b.v. basispatronen, die zijn gebaseerd op standaard-maten. De basispatronen kunnen worden aangepast tot ieder gewenst model.

De opleiding tot costumière is gericht op het maken van kinderkleding en eenvoudige kleding voor volwassenen m.b.v. zelf getekende patronen.

De vakopleiding tot coupeuse is gericht op het maken van dameskleding in alle facetten, zoals lingerie, blouses, japonnen, pantalons, mantels e.d. De vaardigheden van de opleiding tot costumière vormen de basis voor deze opleiding.

De opleiding modevaktekenen is gericht op het technisch tekenen van patronen volgens modellen uit modeplaten. Na het volgen van deze opleiding bent u in staat alle modellen, die u ziet of ontwerpt als technisch patroon te maken.

De opleiding tot lerares in het modevak breidt uw eerder opgedane kennis uit en voegt kennis en vaardigheid toe m.b.t. bruids-en avondkleding. Amazone-kleding is een ander aandachtsveld.

Na het behalen van het leraressendiploma bent u in staat zelfstandig lessen te verzorgen en een eigen modevakschool te beginnen.

Het instituut Cuppens-Geurs biedt nog tal van vervolgopleidingen, die uw vakgebied verrijken. De opleidingen Coupeuse en Lerares in de Parijse Coupe, Hoofdlerares en Coupe Moulage, Herenvak en Hoedenmodiste zijn opleidingen, die u echter in Tilburg moet volgen.